Haberler

Onaylanmış Kuruluş Görevlendirme Protokolümüz, Bayındırlık ve İskân Bakanı Sn. Mustafa Demir Tarafından Takdim Edildi.

Onaylanmış Kuruluş Görevlendirme Protokolümüz, Bayındırlık ve İskân Bakanı Sn. Mustafa Demir Tarafından Takdim Edildi.Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği İZODER tarafından yalıtım malzemesi üreten kuruluşların test ihtiyacının Türkiye'de en kısa sürede ve en uygun maliyete sağlanması amacıyla kurulan TEBAR Test Belgelendirme Araştırma ve Geliştirme Tic. A.Ş. 27.05.2009 tarihinde Avrupa Birliği'nin ilgili yayın organında yayınlanarak, Türkiye'nin ilk ve tek onaylanmış akredite laboratuvarı olarak atandı.
10 Haziran 2009 tarihinde düzenlenen I. Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi'nde, TEBAR Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Şen'e, Onaylanmış Kuruluş Görevlendirme Protokolü, Bayındırlık ve İskân Bakanı Mustafa Demir tarafından takdim edildi.

27.05.2009 tarihi itibariyle Türkiye'nin ilk ve tek onaylanmış test laboratuvarı ünvanını alan TEBAR A.Ş. yalıtım sektöründeki ülkemizin onaylanmış test laboratuvarı açığını kapatarak sektöre yeni ve son derece önemli bir hizmet kazandırdı. Konu ile ilgili açıklama yapan TEBAR A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Şen; laboratuvar alt yapısına yönelik yatırımlara devam edileceğini ve onaylanmış kuruluş kapsamının genişletilerek inşaat sektörüne artan ürün gamıyla hizmet sunmaya devam edeceklerini belirtti.

89/106/EEC sayılı "Yapı Malzemeler Yönetmeliği" kapsamındaki ürünlerin CE işareti ile piyasaya arz edilmesi sürecinde gerekli olan uygunluk değerlendirme hizmetlerini üretici veya dağıtıcılara bağımsız ve tarafsız bir yapıda sağlayan TEBAR A.Ş.; 2164 onaylanmış kuruluş numarasıyla;

Isı yalıtım malzemeleri,
Bitüm, plastik/kauçuk esaslı su yalıtım örtüleri,
Çatı ve cephe kaplamaları altında kullanılan su yalıtım örtüleri ve
Bitüm esaslı çatı kaplamalarının CE işaretlemesi sürecinde onaylanmış test laboratuvarı olarak hizmet sunmaktadır.

AYRINTILI BİLGİ İÇİN TEBAR'a BAŞVURUNUZ.

© Haziran 2009