Haberler

TEBAR A.Ş. Onaylanmış Kuruluş ve Akreditasyon Kapsamını Genişletti!

"Türkiye'nin en geniş kapsamlı akredite yalıtım laboratuvarı" ve "Türkiye'nin ilk Onaylanmış test laboratuvarı" olan "TEBAR Test Belgelendirme Araştırma ve Geliştirme Tic. A.Ş", sektörün ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda hizmet kapsamına; ısı yalıtım malzemeleri, tesisat yalıtım malzemeleri, dış cephe ısı yalıtım sistemleri, su yalıtım örtüleri, seramik yapıştırıcıları, bazı çatı kaplamalarının ardından 2019 yılında EN 16069 (binalarda ısı yalıtımı amacıyla kullanılan polietilen köpüğünden mamul ısı yalıtım malzemeleri) standardını da dahil etti. Konu ile ilgili denetimler Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından 10-11 Aralık 2018 tarihlerinde başarı ile gerçekleştirildi.

2009 yılından bu yana ısıl iletkenlik, basma dayanımı, yangına karşı tepki, su emme, boyutsal karalılık, iç/dış çap/çevre/et kalınlığı/uzunluk gibi boyutlar, su geçirimsizlik, su buharı geçirgenliği, çekme özellikleri, soğukta bükülme, seramik yapıştırıcılarda çekme-yapışma vb. çok sayıda fiziksel deney gerçekleştiren TEBAR A.Ş.; kapsam genişletme çalışmalarının neticesinde ısı yalıtım malzemelerinde basınç altında sünme tayini (TS EN 1606), dış cephe ısı yalıtım sistemleri ve bileşenlerinde su geçirimsizlik (TS EN 1062-3), sıvı uygulanan çatı su yalıtım kitine yönelik olarak su geçirimsizlik (EOTA TR003) gibi özelliklere dair de deney hizmeti sunmaya başladı.

Piyasaya arz edilecek polietilen köpüğünden mamul ısı yalıtım malzemesinin EN 16069 standardına göre CE işaretlemesine yönelik olarak ürün tipi tayini (PTD) deneylerinin gerçekleştirilmesi için TEBAR A.Ş.'ye başvurabilirsiniz.

TEBAR TEBAR