Haberler

Tesisat Yalıtım Malzemeleri İçin -20°C İla +80°C Sıcaklık Aralığında Isıl İletkenlik Ölçümü TEBAR'da

Ülkemizde tesisatların ısı yalıtımında camyünü, taşyünü, elastomerik kauçuk köpüğü, polietilen köpüğü ve poliolefin köpüğü yaygın olarak kullanılmaktadır. Tesisatlarda kullanılacak olan ısı yalıtım malzemelerinin seçiminde en önemli kriterlerden birisi de tesisatta kullanılan akışkanın sıcaklığıdır. Isı yalıtım malzemelerinin en temel özelliği olan ısıl iletkenlik değerleri sıcaklıkla değişiklik göstermektedir. Bu sebeple tesisat yalıtım malzemesi üreticilerinin ürünün kullanım sıcaklığı aralığı için farklı ısıl iletkenlik değerleri beyan etmeleri gerekir.

Avrupa'da tesisat yalıtımında kullanılacak olan ısı yalıtım malzemeleri ile ilgili standardizasyon çalışmaları tamamlanmak üzeredir. Son aşamaya gelinmiş olan bu standartların taslak metinlerinde konu ile ilgili olarak; "Isıl iletkenlik değerleri ürünün kullanım sıcaklık aralığını karşılayacak ortalama referans sıcaklıklarda üretici tarafından beyan edilmelidir." ifadesi yer almaktadır.

Tesisat Yalıtım Malzemeleri İçin -20°C İla +80°C Sıcaklık Aralığında Isıl İletkenlik Ölçümü TEBAR'da...

Mevzuatlar ve teknik gereklilikler tesisatlarda kullanılan ısıl iletkenlik değerinin farklı sıcaklıklar için belirlenmesi gerektiğini ortaya koymaktadır. Yatırımlarını bu bilgiler ışığında tesisat yalıtım malzemelerini de kapsayacak şekilde tamamlayan TEBAR A.Ş; -20°C ile +80°C sıcaklık aralığında gerçekleştirdiği ısıl iletkenlik ölçümleri ile tesisat yalıtımı üreticilerine destek sağlamakta ve yakın gelecekte hayatımıza girecek olan standartlara hazırlamaktadır.

AYRINTILI BİLGİ İÇİN TEBAR'a BAŞVURUNUZ.

© Temmuz 2008