Haberler

Türkiye'nin En Geniş Kapsamlı Akredite Yalıtım Laboratuvarı TEBAR A.Ş. Akreditasyon Kapsamını Genişletmeye Devam Ediyor!

"Türkiye'nin en geniş kapsamlı akredite yalıtım laboratuvarı" konumunda olan "TEBAR Test Belgelendirme Araştırma ve Geliştirme Tic. A.Ş", sektörün ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda hizmet kapsamına; ısı yalıtım malzemeleri, dış cephe ısı yalıtım sistemleri, su yalıtım örtüleri, seramik yapıştırıcıları, bazı çatı kaplamalarının ardından 2012 yılında tesisat yalıtım malzemelerini de dahil etti. Konu ile ilgili denetimler Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından 19-20 Haziran 2012 ve 03 Temmuz 2012 tarihlerinde başarı ile gerçekleştirildi.

2009 yılından bu yana levha ve şilte biçimindeki ısı yalıtım malzemeleri için ısıl iletkenlik, basma dayanımı, yangına karşı tepki, su emme, boyutsal karalılık vb. çok sayıda fiziksel deney gerçekleştiren TEBAR A.Ş.; kapsam genişletme çalışmalarının neticesinde boru biçimindeki ürünlere yönelik olarak iç/dış çap, çevre, et kalınlığı, uzunluk gibi boyutlar, gönyeden sapma, doğrusallık, görünür yoğunluk gibi genel özelliklerin yanı sıra su buharı geçirgenliği, su emme, yangına karşı tepki ve ısıl iletkenlik gibi temel özelliklere dair de deney hizmeti sunmaya başlamıştır. TEBAR A.Ş. tarafından boru biçimindeki ısı yalıtım malzemelerinin ısıl iletkenliğinin ölçülmesinde kullanılan cihaz alt yapısı Türkiye'de bir ilk ve tek olma konumundadır.

TEBAR TEBAR

 

Binalarda kullanılan ısı yalıtım malzemeleri ile tesisatlarda kullanılan ısı yalıtım malzemeleri arasındaki en büyük fark ürünlerin maruz kaldıkları sıcaklıklardır. Bu farklılık ısıl iletkenlik ölçümlerinin de farklı sıcaklıklarda yapılmasını gerektirmektedir. Bu bağlamda TEBAR A.Ş. -20°C ila 400°C aralığında gerçekleştirdiği ısıl iletkenlik ölçümleri sanayimizin önemli bir ihtiyacına cevap vermektedir. Önümüzdeki dönemlerde sektörün ihtiyaçları doğrultusunda hizmet sahasını genişletecek olan TEBAR A.Ş. ile ilgili kurumun resmi web sayfası olan http://www.tebar.com.tr detaylı bilgi alabilirsiniz.

TEBAR

Bir İZODER kuruluşu olan TEBAR A.Ş. Kimdir ?

• Türkiye'nin ilk onaylanmış test laboratuvarı
• 89/106/EEC sayılı Yapı Malzemeleri Yönetmeliği kapsamında Türkiye'den atanan 6. Onaylanmış Kuruluş
• Türkiye'nin en geniş kapsamlı akredite yalıtım laboratuvarı
Su yalıtımı ile ilgili ilk akredite test laboratuvarı

TEBAR